Как да виждаме и четем Аурата

Много често ми задават въпроса – Какъв е цветът на Аурата ми. Виждам Аурите на хората, предметите от дете, но в онези години не съм знаела, нито пък съм имала яснотата, че това е така. Дори бях решила, че нещо не е наред със зрението ми и на десетгодишна възраст самостоятелно реших да посетя очен лекар. Естествено всичко си беше наред със зрението ми, а изненадата на родителите ми, като се прибрах у дома с разширени зеници, си беше голяма. Така за себе си преди много години открих, че на практика виждам Аурата, както на предметите, така и на хората, гледайки по телевизията предаванията на прословутия тогава Кашпировски и концентрирайки се в неговите очи, което си беше изискване от негова страна. В по-късен период открих, че този процес може да бъде направляван, имам предвид да настроиш зрението си за това виждане, което за мен се получаваше в определени моменти. Попадайки на статията, която предлагам на вашето внимание, ми допадна много, защото даде отговори на въпроси и процеси, както и ги потвърди, които при мен се случваха и случват на чисто интуитивно ниво, не ми беше ясна точно динамиката на процеса, което тази статия предлага. Приятно четене ви пожелавам.

Самира Карина (Карина Бакалова)

Как да виждаме и четем Аурата: Част 1

Няма нищо „паранормално“ във Вселената, освен нашето ограничено разбиране на Природата. Това, което си мислим, че знаем на Земята, сега е само една малка частица от Океана на Познанието-Знанието.

В близкото минало хората са се възхищавали на неща, които не могат да обяснят и ги наричали „чудеса“. В далечни времена хиляди са били в състояние да виждат сиянието на Аурите на напредналите духовно такива като Моисей, Буда, Христос и техните непосредствени ученици. Често тези велики хора били рисувани със златни ореоли около техните глави. В Кимбърли, Западна Австралия можете да откриете праисторически пещерни рисунки, изобразяващи хора със златни ореоли около главите. Природата ни е дала ВСИЧКО, от което се нуждаем, за да виждаме Аурите. Това, което се изисква само, е познанието как да използваш твоите сетива заедно със съзнателните си усилия. Ако решиш да не опиташ, ти НИКОГА няма да видиш Аурата. От друга страна, когато ВИДИШ нещо за себе си, ти никога повече няма да имаш необходимостта да разчиташ като се допитваш до някого. Ти ще ЗНАЕШ и ще можеш да използваш знанията си, за да научиш повече.

Много велики хора в миналото са изказвали с недоволство, че “имаме очи, а не виждаме”. По-нататък в този документ ще откриете какво са имали предвид.

Всеки може да вижда аурата до известна степен. Вместо да създавам ореол на тайнственост около моите новопридобити умения, подходът ми е, да се покаже на всички на какво очите им са способни. Когато почти всеки един (включително деца) вижда нещо подобно, приемам че това е част от нашата Природа и заявявам, че заслужава нашето внимание.

Какво представлява Аурата?

Всичко във Вселената изглежда че е само вибрация. Всеки атом, всяка част от един атом, всеки електрон, всяка елементарна “частица”, дори и нашите мисли и съзнание са просто вибрации. Следователно можем да определим Аурата, като електро-фотонна вибрация, която е реакция на обекта спрямо някакъв външен „дразнител“ (като светлината на околната среда например). Това определение е достатъчно за целите на четенето на Аурата, при условие, че можем да тренираме себе си да виждаме вибрацията й.

Най-важното свойство на аурата изглежда, е фактът, че тя съдържа информация за обекта.

Аурата около живите (съзнателни) обекти (хора, растения …) се променя с течение на времето, понякога това става много бързо. Аурата около неживи предмети (камъни, кристали, вода …) е по същество дълготрайна, но може да бъде променена от съзнателните ни намерения, мисли. Горните факти са били наблюдавани от учени в Русия, които са използвали Кирлиановият ефект за изучаване на аурата през последните 50 години.

Аурата около човека е частично съставена от електромагнитни вълни- мъкровълнови лъчения, инфрачервена и улртавиолетова светлина. Ниската честота на микровълновите и ифрачервените части от спектъра, изглежда ,че са свързани с ниските нива на функция на организма ни (ДНК структура, метаболизъм, кръвообръщение и тн.), докато високочетотната инфрачервена част, е свързана със съзнателната дейност- мислене, креативност, чувство за хумор и емоции. Руските учени, които изглежда са три десетилетия напред от всички в изследване на Аурата, правят експерименти от , които, се предполага, че човешката ДНК може да бъде променена чрез повлияване на микровълновата част от Аурата. Високочестотната ултравиолетова част е много важна и интересна, но е и до голяма степен недоизследвана. Тя може да бъде видяна с просто око.

Защо ни е необходимо да виждаме аурите?

Цветове и интензивността на аурата, особено около и над главата, имат много специални значения. Чрез гледането на нечия аура, вие всъщност може да видите мислите на другия човек, преди да сте ги чули вербално. Ако те не са в съгласие с това, което този човек казва , вие успешно виждате лъжата всеки път. Никой не може да лъже пред вас незабелязано. Никой не може да изманипулира аурата си. Тя показва нашата истинска природа и намеренията ни пред всички.

Аурата е нашият духовен подпис също така. Когато видите човек с ярка, чиста аура, можете да бъдете сигурни, че тази личност е духовно извисена, дори ако той / тя е скромен и не знае за това. Когато видите човек със сива или тъмна аура, може да сте почти сигурни, че този човек има неясни намерения, независимо от това, колко е впечатляващ, красноречив, образован, колко“добре изглежда” или “добре облечен” представя себе си пред външния свят.

Особено важно е да се провери аурата на всеки религиозен лидер, “духовен учител”, “мастер” или “гуру”. Такова лице ,трябва да има ясно изразен жълто-златен ореол около главата. Ако той / тя го няма, ще е много по-добре, да бъдете сами със себе си.

Присъединяването към секта или религия, духовно движение, които се ръководят от некомпетентни хора, без добра аура, е много опасно за вашето съзнание. Къде е опасността? Когато дойде времето наистина да се използва информацията, съхранена във вашето съзнание от този живот, там може да няма почти нищо полезно, ако съсредоточите живота си върху следването на ритуали и да следвате други хора на стадния принцип. В такъв случай, е необходимо да се научи всичко от самото начало. Повечето секти, религии и политически лидери имат само две неща в съзнанието си: пари и власт, за да контролират хората. И вие ще можете да го видите в тяхната Аура за себе си. Представете си, промените на Земята, ако много хора могат да виждат аурата на своите лидери и започнат да ги избират въз основа на техните аури.

Когато четем аурата, изглежда възможно да се диагностицират малфункции в организма (заболявания) много преди физическите симптоми да се проявят, да станат очевидни. Чрез съзнателното контролиране на вашата аура, вие на практика можете да излекувате себе си.

Въпреки това, изцелението на физическото тяло, е нищо в сравнение с това, което може да направи гледането и четенето на аурата за нашето съзнание, духовно развитие и осъзнаването ни на Природата.

Всеки човек има аура. Но повечето хора на Земята имат много слаба и скучна аура. Това изглежда да е пряко следствие от начина им на живот дългосрочна материалистична нагласа, отричане и подтискане на развитието на съзнанието, култивирането на страх, завист, ревност и други подобни емоции. Такова поведение и нагласа подтиска тяхната истинска Природа/Същност, и аурите им се превръщат в много подтиснати също.

Когато се научите да виждате аурата, бъдете подготвени за един наистина труден въпрос: “Може ли да ми кажеш каква е Аурата ми?” и ситуацията, в която не виждате никаква аура или виждате нещо, за което не искате да говорите. Един от най-добрите отговори, които открих е “защо не се научиш да я виждаш сам за себе си? “. И това е една от основните причини поради, поради които уча хората да виждат аурите.

Когато хората осъзнаят, че тяхната аура, е на показ и мнозина са в състояние да я видят, те ще внимават какво мислят (ще наблюдават себе си). Ще се постараят да виждат и подобрят тяхната собствена аура. В процеса на това те ще станат по-добри и по-мъдри, като бъдат в състояние да разпознават намеренията на другите хора. Разбира се, целият свят ще стане много по-добър, ако всички хора могат да виждат и четат аурите.

Децата и аурата:

Малките деца (до 5 години) виждат аурите естествено. Новородените често гледат нагоре над човека пред тях. Когато не им харесва цвета на аурата над главата, или ако този цвят е много по-различен от този на аурата на родителите им, те започват да плачат, без значение, колко много усмихнат е човекът.

Децата имат много по-чиста и по-силна аура, отколкото повечето от възрастните, които обикновено са напълно поробени от материалистичния свят и потискат своята естествена природа, като следват повърхностни примери. Когато обучавах дванадесет годишния си син да вижда собствената си аура, той ми каза, че когато е бил малък, е бил в състояние да вижда аурите почти през цялото време. Но никой не обръщал внимание на това, така че той си помислил, че това не е важно, и може би нещо не е наред със зрението му. Това е типичен сценарий. Според мен децата трябва да бъдат обучавани в началното училище как да виждат и четат аурите, така че никога да не губят тази естествена способност.

Нашите Очи

С нашите очи ние можем да усетим (възприемем) много тесен диапазон на вибрационни честоти на електромагнитните (ЕМ) вибрации, съответстващи на дължина на вълната от 0,3 до 0,7 микрометра – от лилаво до червено. Микс от вибрационните честоти в горния диапазон, който възприемаме с очите си като цвят. Можем да измерим този микс точно чрез записване на спектъра на светлината, но само с помощта на специални инструменти, наречени спектрофотометри.

Цветовете възприемани от нашите очи, са нашето частично възприемане на много по-сложна реалност: комплексна вибрация на светлината (и други вибрации, също така). За да обясним горното твърдение, на нас ще ни е необходимо да определим спектъра и да обясним как възприемаме цвета с нашите очи.

Как да виждаме Аурата: развиване на ауричното виждане

В стремежа си да видим аурата ние трябва да:

 • Да повишим чувствителността на очите си;

 • Да разширим обхвата на възприеманите вибрации отвъд видимата светлина.

Изглежда, че можем да постигнем по-горното като:

 • Използваме и обучаваме нашето периферно зрение;

 • Увеличаваме експозицията;

 • Подобряваме визуалната чувствителност на възприемане от мозъка – подобряване на комуникацията между лявото и дясното полукълба.

Периферното зрение

Защо трябва да използваме нашето периферно зрение? Ретината ни (фокалната равнина на окото, съдържаща фоточувствителни клетки) е по-малко повредена там, отколкото в централната част. Централната част на ретината е постоянно в употреба, и с течение на годините, страда от натрупаните повреди в резултат на прекаленото и/ или изкуствено осветление (телевизия, компютри, изкуствена светлина и т.н. …). Ние също така сме обучили централното си зрение, да бъде използвано по определени начини през годините.

Малките деца виждат аури много по-лесно, защото тяхното централното зрение все още не е повредено. Щом тръгнат на училище, на тях им бива казано, как да използват своето виждане (гледане) по определен начин, и постепенно те започва да губят своето естествено виждане на аурата.

Увеличаване на експозицията

Когато искаме да направим снимка на тъмна сцена (картина), ние трябва да увеличим времето за експозиция на филма (което означава да се увеличи времето за максимално възприемане на светлината). Можем да постигнем това и за нашите очи, като се концентрираме точно в една точка за известно време (30-60 секунди).

Когато очите ни се движат, или една сцена се преминава пред погледа ни, изображенията се осредняват от очите ни. (25 телевизионни кадъра в секунда изглеждат, като едно плавно движение). Когато се концентрираме върху една точка, увеличаваме нашата чувствителност, защото осредняваме (разпределяме по равно) на входящата светлина, кумулирайки нейният ефект.

Нашите фоточувствителни клетки (червени, зелени и сини) действат като вибрационни датчици (сензори), който много приличат три радиоприемници настроени до 3 “цветя” RGB. Когато трябва да постигнете по-големи вибрации на една люлка да кажем –  можете да го изпълните с помощта на много слаба възбуждаща сила, но като постоянствате с нея. С концентрирането на очите си в една точка, можете да постигнете много подобен ефект: с много малка стимулация можете постепенно да залюлеете своите фото чувствителни клетки в по-големи вибрации, а това дава резултат в подобряването на визуалната чувствителност на възприемане от мозъка.

Концентрация упражнение 1

Упражнение № 1 за концентрация. Как да виждаме Аурата

Упражнение № 1 за концентрация. Как да виждаме Аурата

Поставете снимката на около 1,5 м пред вас. Гледайте точно в черната точка за около 30 секунди или така наблюдавайте цветните петна с периферното си зрение. Не се поддавайте на изкушението да гледате някъде другаде, освен в черната точка.

Имайте предвид, че цветните области изглежда да са заобиколени от “Аура” с различни цветове. Когато периферните сензори са стимулирани за известно време, ние имаме цветови усещания, много по-различни, отколкото когато използваме централното си зрение. Колкото по-дълго се концентрирате, толкова по-ярка е “Аурата” около цветните площи, защото вашата чувствителност се увеличава. Вчера вие можеше да гледате тази картина с часове и да не сте в състояние да видите нищо. Концентрацията в ЕДНА точка за достатъчно дълго време е ключът. Вместо истинската аура, това упражнение демонстрира принципа за това как да гледате, как да виждате Аурата на човек, като ви прави будни за някои специфични възможности на зрението ви и вашето възприятие.

Концентрация – упражнение 2

Упражнение №2 за концентрация - виждане на Аурата

Упражнение №2 за концентрация – виждане на Аурата

Това упражнение има за цел да стимулира комуникацията между двете полукълба на мозъка, което води до повишаване на “процесорната мощ”, която е необходима, за да виждате аурите. Поставете снимката на разстояние от около 1 метър пред вас. Протегнете ръката си напред, така че един от пръстите ви да застане между и под кръговете.

Пренесете фокуса на погледа си върху върха на пръста си и игнорирайте кръговете. Би трябвало да сте в състояние (да можете) да видите 4 кръга. Целта след това е средните два да се припокрият и да видите един КРЪГ С БЯЛ КРЪСТ на върха на пръста си, в средата между другите два. Като видите кръста,това е доказателство, че лявото полукълбо на мозъка (е свързано към дясното око) и че комуникира (се свързва) с дясното полукълбо (което е свързано към лявото око).

Това упражнение се оказва изключително полезно: 5 минути от него показват (изглеждат), че водят до удвояване размера на електро-фотона на аурата, както това е записано от биоелектрограф (В друга статия Др. Чалко споделя опита си от посещението си при Проф. Константин Коротков от Санкт Петерсбург във връзка с изследванията му на Аурата, като прилага Кирлиановата технология. Записите, които са направени на аурата му в състояние на медитация и извън него, диагностират здравето му. Тази статия ще преведа допълнително).

Кръстът първоначално ще плува и ще изглежда нестабилен. Експериментирайте с разстоянието между пръста и очите си, за да се постигнете перфектния кръст. Ще постигнете по-значителен ефект (полза) след като успеете да поддържате в продължение на 3-5 минути перфектно балансиран кръст, за предпочитане без да мигате, но магическата продължителност като време изглежда да е 45 минутна концентрация, която се смята, че ще ви осигури (даде) РЕАЛНАТА (истинската) разлика между менталните ви и аурични способности.

Моят личен опит показва, че най-добре е да се започне с минута или две и постепенно да увеличавате времето всяка седмица. Кратката и интензивна концентрация, е много по-добра, отколкото по-дългата такава, прекъсната от липсата на умения.

Постепенно, с практиката би трябвало да сте в състояние да постигнете и да поддържате виждането на кръста без пръст. При запазване виждането на кръста, се постарайте да бъдете осъзнати, да наблюдавате другите два кръга, както и всичко наоколо като използвате  периферното си зрение. Би трябвало да видите ауричните цветове около цветните кръгове от горе с периферното си зрение. Когато сте в състояние да анализирате обкръжението без да губите кръста (и концентрацията си), използвайки периферното си зрение, вие сте готови да се виждате и четете аури.

Разширени нива на концентрация:

Единият диаметър в кръста обикновено изглежда да е “пред” другия. Това означава, че едно от вашите мозъчни полукълба изглежда да доминира над другото. Мъжете обикновено виждат хоризонталният диаметър по-горе (лявото полукълбо доминира), жените обикновено виждат вертикалният диаметър отгоре (дясното полукълбо доминира).

Постарайте се да получите “скрития” диаметър отпред колкото е възможно по-дълго, като се концентрирате върху търсенето. Крайното ниво на концентрация, е да постигнете и поддържате (задържите) перфектно балансиран кръст с всичките четири рамена с еднкава интензивност, като по този начин постигате перфектен баланс на двете полукълба. Много хора преживяват невероятни резултати (ефекти) тук. Първо, концентрацията става много по-дълбока. На второ място, след 2-3 минути, започва да ви се струва (да ви изглежда) като загуба на виждането (погледа), а обектът с ярък фон, се превръща в тъмно лилаво или розово. Това означава,че вашите чувствителност и будност, значително са се увеличи.

Няколко души са съобщили, че носенето на Чакра Риза, значително подобрява такава концентрация, както и моят личен опит потвърждава това.

Цветовете и Ауричните двойки (чифтове)

В упражненията за концентрация номер едно и две забелязахме, че истинските цветове са заобиколени от аурите на различни цветове. Тези аурични цветове не са случайни. Следва списък на Ауричните Двойки (чифтове) от цветове за всички чисти цветове на дъгата (монохромни):

 • Червеното дава тюркоазена аура, тюркоаза дава червена аура;

 • Оранжевото дава синя аура, синьото дава оранжева аура;

 • Жълтото дава виолетова аура, виолетовото дава жълта аура;

 • Зеленото дава розова аура, розовото дава зелена аура.

Таблицата по-горе се отнася и за междинните цветове, например жълто-зелен придава розово-виолетова аура. Имайте предвид, че посочените по-горе Аурични двойки (чифтове) са РАЗЛИЧНИ от ТЕдопълнителни цветови двойки, “цветни колела” и “цветни пространства”, популяризирани от науката и изкуството на Земята. Всяко дете може да потвърди, че изброените по-горе Аурични двойки (чифтове), са верни.

Един добър поглед наоколо ще докаже, че природата, е голям любител на ауричните двойки (чифтове). Вземете всяка една червено оцветена птица и можете да бъдете сигурни, че тази птица ще има също тюркоазени части по тялото си. Същото важи и за синьо-оранжевото, жълто-лилавото и розово-зелените комбинации, и не само при птиците, но при рибите, пеперудите, цветята и др … – всяко едно нещо, което е ярко оцветено от Природата. От време на време ще виждате “следващия най-добър” цвят вместо перфектното аурично съвпадение (съответствие). Забелязали ли сте, че повечето от цветя на Земята, които растат по дърветата и са заобиколени от зелени листа, са или виолетови, розови (лилави) или червени? Аурично двойките (чифтове) в Природата са много стимулиращи и често предизвикват непреодолимо чувство за красота и щастие.

Необходимо е да запомните и познавате добре горните Аурични двойки (чифтове). Защо? Защото, ако видите розова Аура около някоя жена в ярка зелена рокля, има голяма вероятност да виждате “аурата” на роклята, а не тази на човека.

 

Как да виждаме и Четем Аурата: Част 3

Гледане на Аурата

Това упражнение е предназначено да се види Аурата за първи път и/или упражняване гледане на аурите. Избирането на добри условия е важно: не само, за да виждате Аурата по-добре, но също така и за да придобиете увереност относно това, което виждате.

 1. Поставете човека, пред много меко осветен чист бял фон. Един цветен фон ще промени цветовете на Аурата, така че в този случай ще имате необходимостта от допълнителни знания относно комбинирането на цветовете. Някои комбинации между цветовете на фона и Аурата могат да предизвикат на неправилно тълкуване.

 2. Изберете си една точка, в която да гледате. В средата на челото е много добре. Това е мястото на т.нар Чакра на челото (шеста чакра) или третото око. В някои култури (Индия) поставят знак върху челото. Подобен знак в древността би могъл да означава покана да погледнем и да видим Аурата.

 1. Гледайте това място в продължение на 30 до 60 секунди или по-дълго.

 2. След 30 секунди анализирайте обкръжението около човека с периферното си зрение, докато продължавате да гледате на същото място. Продължаването на концентрацията е най-важно. Не се поддавайте на изкушението да се оглеждате наоколо. Би трябвало да видите, че фонът в близост до човека, е по-ярък и има РАЗЛИЧЕН цвят от този на фона, който е по-далеч. Това е вашето собствено възприятие на Аурата. Колкото по-дълго се концентрирате, толкова по-добре ще го видите. Не забравяйте, че концентрацията в една точка увеличава вашата чувствителност чрез натрупване на ефекта на вибрацията на Аурата, като достига очите ви.

Правене на моментна снимка на Аурата.

След като сте се концентрирали достатъчно дълго, за да видите Аурата, затворете очите си. За секунда или две ще видите ЕДИНСТВЕНО Аурата. Бъдете готови.  ще имате само една или две секунди, докато вашите фоточувствителни клетки спрат да вибрират и да изпращат визуални усещания към мозъка. И ако сте пропуснали, ще трябва да започнете да се концентрирате отново. Опитайте се да експериментирате колко бързо или бавно, бихте затваряли своите очи.

Наблюдение на Аурите на другите хора

Най-доброто е да погледнете директно към чакрата на челото на някого (третото око, което се намира на 1,5 сантиметра над носа, между очите), като се стремите към постигане състоянието на ума, подобно на това от техниката за концентрация, описана по-горе за най-малко 30-60 секунди. Аз съм се опитвал също така да гледам в гърлената или сърдечната чакри с подобни резултати. Все пак, ако се концентрирате върху нечий гръден кош, това изглежда толкова необичайно, че човекът към когото сте се фокусирали, обикновено се чувства много неудобно поради това. Когато се вгледате в нечие чело (шеста чакра), вие всъщност можете да продължите разговора.

Отново, МНОГО леко (меко) осветен фон, без сенки, е най-доброто. С практиката, всеки равномерно осветен фон (като синьо небе например) ще бъде достатъчен.

Застанете на разстояние около 1,5 м пред огледало с добър размер. В началото най-добре ще бъде ако фона зад вас е обикновено бяло и няма никакви сенки. Осветлението трябва да е много меко и еднакво, не ярко. Следвайте инструкциите описани по-горе за виждане на Аурата.

Практикувайте поне 10-15 минути най-малко всеки ден, за да увеличите своята чувствителност и да развивате своето аурично гледане. ЗАПОМНЕТЕ, че практиката е необходима,за да развиете своето аурично виждане.

Как да видим своята собствена Аура

Застанете на разстояние около 1,5 м пред огледало с добър размер. В началото най-добре ще бъде, ако фона зад вас, е обикновено бяло и няма никакви сенки. Осветлението трябва да е много меко и еднакво, не ярко. Следвайте инструкциите описани по-горе за виждане на Аурата.

Практикувайте поне 10-15 минути най-малко всеки ден, за да увеличите своята чувствителност и да развивате своето аурично гледане. ЗАПОМНЕТЕ, че практиката е необходима,за да развиете ауричното си виждане.

Аурично виждане и послеобрази (последващи образи)

Един от най-често задаваните ми въпроси по време на моите семинари е: “Том, моите очи номера ли ми играят?” Отговорът е не, вие току-що сте се научили да обръщате внимание на това, на което очите ви са способни. Светлинните сензори в нашите очи (червен, зелен и син), са вибрационни сензори, които са изключително нелинейни и имат памет. В резултат на тази памет те могат да осцилират (генерират) в продължение на няколко секунди след като визуалната стимулация, е била прекратена.

Тази памет на визуална стимулация често се възприема като послеобраз. Остатъчните образи имат точно същата форма (очертания), като оригиналните изображения. Послеобразът на обект заобиколен от неговата Аура, е по-голям от оригиналното изображение. Увеличението в такива послеобрази се дължи на вибрациите на аурата и всъщност представлява “моментна снимка” на Аурата. Поради това е от съществено значение да се съсредоточите в една точка, когато гледате Аурата и да устоите на изкушението да променяте точката на фокусиране в противен случай образът на Аурата може да бъде объркан с послеобраза на даден обект.

Значение на Аурата и нейните цветове

Аурата е отражение на нашата Истинска Природа във всеки един даден момент. Тук е мястото където вероятно е необходимо да обясня какво имам предвид под понятието “Истинска Природа” и защо някои усилия са необходими, за да бъде “открита” тя. Нашето общество изглежда,че набляга на символи, стереотипи, навици, нрави, повърхностно поведение, преструвки, като следва други и предоставя свободната ни воля на някои “лидери”. Нашето “образование” изглежда , че се основава на възгледите и очакванията на хора, които се опитват да контролират стадото.

Нашата Истинска Природа е това, което е останало, след като като ние си признаем и изхвърлим всичките си навици, стереотипи, маниери, преструвки, повърхностно поведение и се превърнем в напълно осъзнати, истински естествени и спонтанни. Имайте предвид, че някои хора са толкова привързани към своите маниери и навици, че е много трудно, ако не и невъзможно, да открият кои са те в действителност. Единственият начин да получите моментален поглед (вникване) върху тяхната личност изглежда, е като наблюдаваме Аурата им, защото тя показва тяхната истинска природа, зад всяка фасада на повърхностно поведение.

Като цяло, колкото по-цветна, по-чиста и по-ярка е Аурата, толкова по-добър и по-духовно напреднал е човекът с такава аура. Също така, колкото по-равномерно е разпределението на енергията в аурата, толкова по-здраво и по-балансирано е лицето.

Разпределението на енергията в аурата изглежда, че има потенциала на мощен медицински диагностичен инструмент, но обикновено се изисква използването на сложно оборудване. Целта на тази статия е, да се концентрираме върху това, което лесно можем да видим с очите си.

Нашата Аура обгражда цялото ни тяло, но тълкуването на цветове по-долу се отнасят до аурата само около главата. Значението на цветовете около главата представени по-долу, предложени в литературата, се потвърждават от автора. Когато се научите да виждате Аурата добре, можете да го проверите и потвърдите за себе си, като се концентрирате върху определени свои мисли, докато гледате Аурата си, или като казвате на хората каква са техните мисли, когато видите аурата им.

Обикновено, хората имат един или два доминиращи цвята (силни точки) в тяхната аура. Тези цветове (или техните аурични двойки) ще бъдат най-вероятно любимите им цветове.

В допълнение към доминиращите цветове, аурата отразява мисли, чувства и желания, които се появяват като “светкавици”, “облаци” или “пламъци” обикновено по-далеч от главата им. Например проблясък на оранжево в аурата показва мисъл или желание да се упражни власт и контрол. Оранжевото, като доминиращ цвят, е знак на власт (сила) и обща способност да се контролират хората. Бързо променящите се “светкавици” показват бързо променящи се мисли.

Значение на чистите цветове на Аурата

(цветовете на дъгата, ярки, блестящи, монохромни-едноцветни цветове):

Пурпурен: обозначава духовни мисли. Пурпурното никога не е една от силните страни в аурата. Този цвят се появява само като временни “облаци” и “пламъци”, които показват истински духовни мисли.

Синьо: Балансирано съществуване, подкрепяне на живота, облекчена (отпусната) нервна система, излъчване (предаване, препращане) на сили и енергия. Хората със синьо, като силна страна в тяхната аура са спокойни, балансирани и готови (в състояние) да живеят в пещера и да оцелеят. Те са родени сървайвъри. Синята мисъл, е мисъл за релаксиране на нервната система, за да се постигне баланс на ума или мисълта за оцеляване. Електрически синьото може да замени всеки друг цвят в Аурата, когато човек получава и / или предава информация на ниво телепатична комуникация.

Тюркоазен: сочи за динамично качество на съществуване, високо енергична личност, която е способна на преценка на бъдещи възможности; да конкретизират, да влияят на другите хора. Хората, на които тюркоазеното, е силна страна (точка) в тяхната аура, могат да правят много неща едновременно и са добри организатори. Те се чувстват отегчени, когато са принудени да се съсредоточат върху едно нещо. Шефовете (босове) с тюркоазени Аури са обичани, защото такива ръководители обясняват целите си и влияят на отбора, вместо да изискват изпълнение на техните команди. Тюркоазената мисъл е свързана с организирането и оказването на влияние върху другите.

Зелен: спокоен, модифициране на енергията, вродени лечителски (лечебни) способности. Всички истински лечители ( с вродени способности) трябва да го имат. Хората със зелено, силна страна (точка) в техните аури са природни лечители. Колкото по-силне зелена е Аурата, толкова по-добър лечител е човекът с тази Аура. Те обичат градинарството също и обикновено имат т.нар “зелена ръка” – всяко нещо, посадено от тях расте. Да пребиваваш в присъствието на човек, със силна и зелена Аура е много омиротворяващо и успокояващо преживяване. Зелената мисъл показва спокойно състояние и изцеление.

Жълто: радост, свобода, непривързаност, освобождаване или пускане на жизнените (виталните) сили. Хората, които светят в жълто са пълни с вътрешна радост, много щедри и непривързани към нищо. Жълтият ореол около главата: високо духовно развитие. Подписът на духовен учител. Не приемайте духовни учения от тези, които не разполагат с такъв жълт ореол. Буда и Христос са имали жълти ореоли, простиращи се до раменете им. Днес на Земята се среща твърде рядко да намериш човек, с ореол по-голям от един инч (24,5 см). Жълтият ореол се появява, като резултат от силно активна шеста чакра (която може да се види пламнала, нажежена от виолетово от много хора по време на моите семинари). Високо (изключително) духовните хора стимулират своята шеста чакра непрекъснато в продължение на много години, тъй като те винаги имат интензивни духовни мисли в умовете си. Когато тази чакра се наблюдава по време на висока активност, жълт (ауричен чифт-двойка) ореол се появява около нея като обгражда цялата глава. Жълтата мисъл показва момент на радост и доволство.

Оранжево: извисяващ и увлекателен. Вдъхновяващ. Знак за власт. Способност и / или желание да се контролират хората. Когато оранжевото стане силна точка (страна), това обикновено спомага за жълт ореол, който след това се превръща в златен, което показва не просто духовен учител, но мощен духовен учител, някой, който да докаже неговите / нейните уникални способности. Оранжевата мисъл, е мисъл за упражняване на власт или желание да се контролират хората.

Червено: материалистични мисли, мисли за физическото тяло. Преобладаващо червена Аура показва материалистично ориентиран човек.

Розово (= лилав + червен): любов (в духовен смисъл). За да получите чисто розово, вие трябва да смесите лилавото-пурпурното (най-високата честота, която възприемаме) с червеното (най-ниска честота). Розовата Аура показва, че човекът е постигнало перфектен баланс между духовното осъзнаване и материалното съществуване. Най-напредналите хора имат не само жълт ореол около главата (постоянна-трайна силна точка в аурата), но и голяма розова Аура, която се разширява много надалеч. Розовият цвят в аурата се среща доста рядко на Земята и се появява само като временна мисъл, никога не е като силна точка в аурата.

Значение на Мръсните цветове:

(цветове, появяващи се по-тъмни от фона и по-скоро, като дим отколкото светещи)

Кафяво: обезпокоителен, смущаващ,тревожен, объркващ, отвличащ, разсейващ, притесняващ, материалистичен, отрича духовността.

Сиво: тъмни мисли, депресиращи мисли, неясни, нечисти намерения, присъствие на тъмната страна на личността.

Сяра (цвят на горчица): болка или липса на лекота, гняв.

Бяло: сериозно заболяване, изкуствена стимулация (наркотици). Защо белият цвят в аурата индекира (сочи) за проблеми? Белият цвят е като шум, вместо (отколкото) набор от хармонични тонове (монохромни цветове). Невъзможно е да се “настрои” шума към оркестъра, за да свири хармонично музика, следователно бялата аура показва липса на хармония в тялото и ума. Природата, от която ние сме част, е хармонична. Тази хармония идва в дискретни (отделни) вибрации “тонове” или съзвучия, частично описани от модерната квантова физика.

Няколко часа преди смъртта, Аурата става бяла и силно увеличена по интензитет. Поради тази причина в повечето култури “смъртта” е представена в БЯЛО (не черна), тъй като в миналото хората са могли да видят бялата Аура преди смъртта. Изглежда, че нашите предци са знаели много повече, отколкото ние сме готови да признаем.

Усилване на вибрациите и биоенергията на вашата Аура

Това, което може значително да разшири вашата аура са:

 1. Медитация (пречистване на ума от всякакви мисли);

 2. Упражнения за концентрация с кръста;

 3. Съчетаване на аурата ви с околната среда.

Превод: Самира Карина (Карина Бакалова)

Откъс от статията – “Как да виждаме и четем Аурата”, автор др. Том Чалко

Сподели с приятелите си!

Може да харесате още...

Вашият коментар