Как да се справим, да преминем през състоянието на нашето емоционално изпепеляване?

Тази статия писана на 22.08.2013 год. под прякото ръководство на Духовния Учител Вивамус – едно Велико Същество с много висше съзнание, макар и за малко по-конкретен случай е общо валидна за преминаването през трудните моменти в живота ни. Посочените стъпки в нея са стъпките, които е необходимо да следваме в процеса на случване, на проявяване на нашите желания и намерения.

Как да се справим, да преминем през състоянието на нашето емоционално изпепеляване?

Ще ви излъжа ако ви кажа, че справянето с депресията, със стреса, със синдромът, наречен от психолозите Бърнаут, може да се случи с едно щракване на пръсти. Днес го има, а утре не. Изпиваш „хапчето” и край, въпросът е решен. Не, това не е така. Нито пък някой извън нас самите ще дойде и ще вземе решение вместо нас и ще направи избор вместо нас. Никой друг освен нас самите не е в състояние да извърви нашия път. Някой друг може единствено и само да ни съпровожда, да ни помогне, но не и да го направи вместо нас. За да съумеем наистина да излезем от подобно състояние, да се преродим от пепелта на собствените си емоции е необходим целенасочен и дълбочинен процес на осъзнаване и обръщане към нас самите. Необходимо е да извървим последователен Път на трансформация, който се нуждае от своето време за това. При някои това може да отнеме години, при други месеци, а при трети може и да не се реализира в настоящата времева линия. Въпрос на личен избор е. Защото независимо какво определение ще дадем на състоянието, в което се намираме то винаги е свързано с едно – с Откъсването от нас самите, с прекъсването на връзката със собствения ни Аз, отделянето от Източника на жизнена сила и енергия, на всичко което Е – може да го наречете Бог, Вселена, Създател, Творец, Сила, Разум, както желаете, но винаги ще говорим за едно и също нещо. Това откъсване, това отделяне можем да определим, като пропадане в материята. Въпросът е сега как отново да осъществим тази връзка с нас самите? Стъпките на пръв поглед са много простички и лесни, но обикновено ние човеците правим простичките неща много сложни. Когато си преминал през отделните етапи на този процес виждаш и осъзнаваш, че няма нищо трудно в преодоляването на състоянието на стрес, депресия, Бърнаут и т.н., да го наречем за кратко – Проблем. Когато сме в подобно състояние с усещането за притиснати до стената и пълна безизходица не е много лесно да видим и осъзнаем тези стъпки. Ключът е в „Предаването” в Приемането. Ето и самите позиции, стъпки маркирани по точки:

1. Решение – Изказано, осъзнато решение за промяна на собствения вътрешен свят пред нас самите. И тогава цялата Вселена, Космоса, Безкрая отвърщат с мощен глас в ответ на взетото решение и изказано намeрение за промяна. Това е началото на подреждането на пъзела на вътрешния мир на човека.
2. Изказано намерение – желание за промяна
3. Приемане. Смирение. – Предавaм се – това не означава, че не трябва да правим нищо. Напротив правим онова, което е необходимо, но без борба и съпротива! Оставям се на събитията да следват своя собствен ход. Отказът от съпротива и борба, нещата да се случат на всяка цена, точно така, както сме ги поискали и пожелали.
4. Вяра, Доверие
5. Знание за перфектността на всеки един момент (миг), от етапи на твоя живот.
6. Знание, виждане на онова, което желаем без очакване и пристрастяване към крайната цел – резултат.
7. Осъзнаване на единството с цялото.
8. Връщането към Природата, Майката Земя. Излизането извън бетона, извън Стената и Преградата. Извън обсега на лъчението и поляризирането на съзнанието – реклами, телефони, телевизия и средства за масова публикация и манипулация на хората, откъсващи ги от истинския им Аз. Страх и подчинение, контрол и манипулация. Наркотици, дрога, опиати – все средства, целящи изместването от собствения център, от връзката със собствения ни Аз . Природата, Земята изчиства, прави по-лесна връзката с Аз-а, не с Егото, а с Душата – да се радваш на малките неща, да забелязваш прекрасностите в своя живот.
9. Храната, която приемате е от особено важно значение за вас и телата ви. Токсините отравят и замъгляват погледа ви – кръгозора, възможността за чиста и ясна преценка, виждане. По възможност отглеждайте сами храната си, грижете се за нея, за чистотата на посева и семената, заложени в Земята. Приемайте чиста изворна вода.

Любовта е тази, която ще се справи с всяка преграда. Състоянието на радост и щастие са двигателната сила на творението, не еуфорията.

Днес аз избирам Свободата, избирам да бъда Свободна.

Карина Бакалова

22.08.2013

Сподели с приятелите си!

Може да харесате още...

Вашият коментар