Политика за поверителност

Регламент (EС) 2016/679 — защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

  1. Какво е определението за „Лични данни“

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано или идентифицируемо живо физическо лице. Отделни данни, които когато се съберат заедно могат да доведат до идентифициране на конкретно лице, също представляват лични данни.

Лични данни, които са били деидентифицирани, кодирани или псевдонимизирани, но могат да бъдат използвани за повторно идентифициране на дадено лице, остават лични данни и попадат в приложното поле на ОРЗД.

Личните данни включват:

  • собствено име и фамилия;
  • домашен адрес;
  • имейл адрес, като например име.фамилия@дружество.com;
  • номер на картата за самоличност;
  • данни за местоположение (напр. функцията за данни за местоположение на мобилен телефон)*;
  • адрес на интернет протокол (IP);
  • идентификационен номер на „бисквитка“;
  • рекламния идентификатор на вашия телефон;
  • данни, съхранявани от болница или лекар, които биха могли да бъдат символ, който уникално идентифицира дадено лице
  • доходи
  • културен профил

Данни, които не се считат за лични данни, включват:

  • регистрационен номер на дружество;
  • имейл адрес, като например инфо@дружество.com;
  • анонимни данни.

 

2. Кои сме ние

Център за духовно развитие „3l change“, наричан по-долу Администратор, https://3lchange.com/, e-mail: office@3lchange.com

3. Какви лични данни събираме и защо го събираме

  • Когато се регистрирате в този сайт и/или пишете коментар е необходимо да дадете своето потребителско име, парола и имейл адрес.

Когато посетителите оставят коментари на сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и низа на потребителския браузър, за да ни помогнат да открием спам.

Анонимният низ, създаден от вашия имейл адрес (наричан още хеш), може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да видите дали го използвате. Правилата за поверителност на услугата Gravatar можете да намерите тук: https://automattic.com/privacy/. След като одобрите коментара си, снимката на потребителския ви профил е видима за обществеността в контекста на коментара ви.

  • Чрез формата за контакт – име, телефон, имейл.

Ние НЕ събираме и НЕ предоставяме на трети страни чувствителни лични данни, като данни за :

  • лични данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения;
  • членство в професионална организация;
  • генетични данни, биометрични данни, обработвани единствено с цел идентификацията Ви като човешко същество;
  • данни за здравословното състояние;
  • данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация на дадено лице.

 

  • Файлове
    Потребителите, които могат да качват мултимедийни файлове обикновено са обществено достъпни.

Ако качите изображения в уеб сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на уеб сайта могат да изтеглят и извличат данни за местоположението от изображения в уеб сайта.

  • Формуляри за връзка

формуляр за контакт,  съхраняват се заявки за контакт за определен период от време за целите на обслужването на клиентите, но не използваме предоставената от тях информация за маркетингови цели.

  • Бисквитки

– Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да се включите в запазването на вашето име, имейл адрес и уеб сайт в „бисквитки“. Те са за ваше удобство, така че не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставите друг коментар. Тези „бисквитки“ ще продължат една година.

– Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна „бисквитка“, за да определим дали браузърът ви приема „бисквитки“. Тази „бисквитка“ не съдържа лични данни и се изхвърля, когато затворите браузъра си.

– Когато влезете, ще създадем и няколко „бисквитки“, за да запазите информацията за вход и опциите за показване на екрана. Входните „бисквитки“ са с продължителност два дни, а „бисквитките“ на екрана са с продължителност една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето потребителско име ще остане в продължение на две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат премахнати.

-Ако редактирате или публикувате статия, в браузъра ви ще бъде запазена допълнителна „бисквитка“. Тази „бисквитка“ не съдържа лични данни и просто показва идентификационния номер на статията, която току-що сте редактирали. Изтича след 1 ден.

4. Вградено съдържание от други уебсайтове

Статиите в този сайт могат да включват вградено съдържание (например видеоклипове, изображения, статии и др.). Вграденото съдържание от други уебсайтове се държи по същия начин, както ако посетителят е посетил другия уебсайт.

Тези уебсайтове могат да събират данни за вас, да използват „бисквитки“, да интегрират допълнително проследяване от трети страни и да наблюдават взаимодействието ви с вграденото съдържание, включително проследяване на взаимодействието ви с вграденото съдържание, ако имате профил и сте влезли в него.

5. Колко дълго ще запазим данните ви

  • Съхраняваме Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта.
  • Записи от формуляр за контакт за шест месеца,
  • записи за анализи за една година
  • Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да може автоматично да се разпознава и одобрява коментарът за последващи действия, вместо да се държат в опашката за модериране.
  • За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил.

Всички регистрирани потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайтове могат да виждат и редактират тази информация.

6. Какви права имате върху данните си

Физическите лица имат право: при събирането, обработването и съхранението на личните им данни да

  1. Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
  2. Право на достъп
  3. Право на коригиране или попълване
  4. Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
  5. Право на ограничаване
  6. Право на преносимост
  7. Право на получаване на информация
  8. Право на възражение

Ако имате профил на този сайт или сте оставили коментари, можете да поискате да получите експортиран файл с личните данни, които държим за вас, включително всички данни, които сте ни предоставили. Можете също така да поискате да изтрием всички лични данни, които държим за вас. Това не включва данни, които сме длъжни да пазим за административни, правни или охранителни цели.

За връзка с нас може да ни пишете на имейл: office@3lchange.com

 

7. Как защитаваме вашите данни

  • На сайтът е инсталиран SSL сертификат

SSL (Secure Socket Layer) е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане.

  • По отношение на хостинг компанията са предприети следните технически мерки:
    1. Внедрена DDoS защита на хостинг услугите;
    2. Внедрена, активно поддържана и актуализирана система за сигурност SH Protect, която играе роля и на Web Application Firewall. 
    3. Предприети са допълнителни защитни мерки и практики за платформата WP.

 

8. Трети страни

Използването на услугите на трети страни, като например социалната мрежа Facebook, може да се подчинява на общите условия на трети страни.  Всички потребители и посетители на Facebook се подчиняват на Политиката за неприкосновеност на данните. Следователно, за целите на използването на услугите на трети страни, се препоръчва да се запознаете с техните приложимите условия.

Ние използваме услугите на трети страни (доставчици), които предоставят различни уеб продукти и решения за анализ на посетителите и тяхното поведение.

Такива маркетингови инструменти са: Google Webmaster tools, Facebook, Google+, Google maps различни WordPress pluginsGoogle Analytics тракинг код и YouTube.

Ние използваме услугите на Google, за да генерираме карти и да осигуряваме автоматично попълване при търсене на събития по местоположение, което може да събира данни чрез вашия браузър в съответствие с Декларацията за поверителност на Google.

Ако потребителят има възражение е необходимо да се обърне към тях. Ние нямаме пряк достъп до тяхната система.

Този сайт използва услугите на трети страни (доставчици), които предоставят различни уеб продукти и решения за анализ на посетителите и тяхното поведение.

Коментарите на посетителите могат да се проверяват чрез автоматизирана услуга за откриване на спам.

  • Events manager

Ние използваме услугите на Google, за да генерираме карти и да осигуряваме автоматично попълване при търсене на събития по местоположение, което може да събира данни чрез вашия браузър в съответствие с Декларацията за поверителност на Google.

Ние събираме и съхраняваме информацията, която ни изпращате при извършване на резервацията, с цел да резервираме заявените ни пространства в нашето събитие и да поддържаме рекорден брой посещения.

Събираме и съхраняваме информация, която ни изпращате, относно събития (и съответни местоположения), които бихте искали да публикувате на нашия сайт.

Можем да използваме „бисквитките“, за да съхраняваме временно информация за текущата резервация, както и за всички съобщения за грешка / потвърждение, докато изпращаме или управляваме вашите събития и местоположения.

Повече за Events manager : https://wp-events-plugin.com/documentation/data-privacy-gdpr-compliance/?utm_source=plugin&utm_campaign=gdpr_update;

 

  • Сайтът се хоства от компания СуперХостинг.БГ. В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на хостинг услуги, СуперХостинг.БГ отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно. Повече тук: https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-privacy-policy.php
  1. Наименование „СуперХостинг.БГ“ ООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ :131449987
  3. Седалище и адрес на управление: гр. София, 1797 , район Изгрев кв. Изток бул. „Д-р Г. М. Димитров“ №36
  4. Адрес за упражняване на дейността: гр. София, 1797 , район Изгрев кв. Изток бул. „Д-р Г. М. Димитров“ №36
  5. Данни за кореспонденция: гр. София, 1797 кв. Изток, бул. „Д-р Г. М. Димитров“ №36
  6. E-mail: dpo@superhosting.bg
  7. Телефон.: 0700 45 800, 02 81 08 999
  8. Номер на удостоверение за администратор на личните данни № 0021684

9. Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg